За България

Изборът на България като дестинация за дентален туризъм е комбинация от релаксираща почивка, приказни природни картини и изключително професионално дентално обслужване на изненадващо ниски цени.

Туризмът е много развит и важен отрасъл от българската икономика. Природата е дарила България едновременно с условия за невероятни планински ски курорти и слънчеви крайбрежни комплекси, предлагащи качество, неотстъпващо и на най – луксозните туристически дестинации в Европа.

Поради географското местоположение и историческо наследство на нашата страна тук ще се насладите на уникална традиционна кухня, в която се усещат влияния от Гърция и Турция.Българите са много топли, гостоприемни и добронамерени хора. Повечето говорят английски и с радост биха Ви помогнали.

Любителите на историческите забележителности ще бъдат впечатлени от старинни крепости, и разнообразни археологически находки от времето на велики пълководци, грандиозни битки и цели империи, оставили своя отпечатък в стратегически важните земи на България.

Друга привличаща туристите природна даденост са топлите минерални извори из цялата страна, за които се твърди, че имат лечебни и подмладяващи свойства.

Варна е третият по големина град в България с население от 335 000 жители. Нарича се „морската столица“, защото е най – големият град по черноморието на територията на България. Тук е и базата на военноморския и на търговския флот в България.

Сред многото атракции във Варна можете да видите:

Варненският археологически музей;
Римските терми;
Морският музей;
Етнографският музей;
Морската градина.

Най – известните експонати в археологическия музей са находките от т. нар. „Варненско злато“, които се смятат за най-старите златни артефакти в света.

Морският климат по крайбрежието се характеризира с топли, слънчеви дни от май до октомври. Температурата на въздуха е средно 83F (28C), а температурата на морската вода,варира - 77F (23-25C). Най-влажни са месец юни, октомври и декември. Зимата е студена, въпреки че е по-мека от вътрешността на страната, където има силни снеговалежи.

Международното летище Варна се свързва града с 35 страни и 101 града по целия свят. Градът е добре свързан с останалата част на Европа с международната E-пътната мрежа с E70. Варна има директни самолетни, железопътни и автобусни връзки със София – столицата на България.

При нас сте в добри ръце....